Theater, toneel, musical…

Schuilt er in jou een maker? Doe dan mee aan de theaterwerkplaats van het Dalton College en ontdek hoeveel plezier geïmproviseerd theater kan brengen. Vol nieuwsgierigheid, inspiratie en vragen gaan we wekelijks aan de slag om samen prachtige voorstellingen te maken. Ervaring is geen vereiste, je moet vooral zin hebben en benieuwd zijn. Wij hebben plek voor maximaal 20 leerlingen uit de brugklas en het tweede leerjaar. Geef je dus snel op!

Wat is improvisatietheater?

Bij improvisatietheater worden plaatsen, rollen, scènes en toneelstukken gecreëerd op het moment dat ze door de acteurs worden opgevoerd. Er is geen script of vaste plot, maar de aanwijzingen van het publiek worden rechtstreeks omgezet in toneelstukken en scènes. 100% geïmproviseerd. De magie van het moment regeert, het creëren van verhalen uit het niets.

Improtheater leeft van de creativiteit, het plezier en de snelheid van de spelers. Vitaal, spontaan en enthousiast. Deze directheid en levendigheid zijn gewoonweg boeiend.

Waarom improvisatietheater?

Improvisatietheater is in de eerste plaats leuk, maar dat is natuurlijk niet alles:

  • Bij improvisatietheater krijgen we de kans om ergens aan mee te doen zonder de druk van het moeten presteren.
  • Deze ruimte zonder prestaties bevordert onder ander de ontwikkeling van sociale vaardigheden en empathie (en dat niet alleen op de toneel maar ook in het echte leven, wat er nuttig is).
  • Bij improvisatietheater is diversiteit geen hindernis, maar het recept voor een geweldige voorstelling.
  • Je leert veel mensen kennen in een ontspannen en levendige sfeer en maakt nieuwe vrienden.

Er zijn dus genoeg redenen om het eens te proberen. Het is echt helemaal niet moeilijk!

Vragen of interesse? Je kunt altijd contact opnemen met Marcus Coenen.

Leraar helpt