Taaltrainingen Anglia/DELF

Anglia – versterkt Engels

Vind je Engels leuk en wil je meer uitdaging op het gebied van de Engelse taal? Doe dan mee met Anglia.

Onze school is lid van het Anglia Netwerk, een internationaal netwerk dat leerlingen de kans biedt Anglia examens op hun eigen niveau te doen en internationaal erkende certificaten te behalen.

Anglia is een extra vak waarbij je ook aan Engels werkt, maar dan op een hoger niveau. Je krijgt een lesuur Anglia per week. In deze lessen werken we met de eigen methode van Anglia. In vergelijking met de gewone lessen Engels ligt er bij Anglia, naast luisteren en lezen, meer nadruk op schrijven en spreken. De cursus wordt afgesloten met een examen op de onderdelen schrijven, lezen en luisteren en vervolgens beloond met een internationaal erkend Anglia certificaat.

We bieden Anglia op verschillende niveaus aan, zodat iedere leerling een certificaat op zijn of haar eigen niveau kan halen. Door middel van een instaptoets wordt bepaald welk niveau bij de leerling past. De examens worden op school afgenomen en daarna voor correctie naar Engeland gestuurd. De uitslag wordt ongeveer zes weken later bekendgemaakt. De kosten voor het examen worden door de ouders betaald. Door de school worden de lesmaterialen aangeschaft die de leerlingen nodig hebben voor de voorbereiding op het examen.

Wil je meer weten over Anglia? Kijk voor meer informatie op www.anglia.nl of neem contact op met de Anglia-coördinator: Anneloes Dusoswa.

Anglia Engels
Delf Frans

Aanmelden:

D.E.L.F. – versterkt Frans

Meer dan 200 miljoen mensen drukken zich uit in het Frans. Het is dé taal van de internationale betrekkingen. Zo is het de officiële taal bij de VN, de Europese Unie, de UNESCO, de NAVO, het Internationaal Olympisch Comité en het Internationale Rode Kruis.

Het Diplôme d’études en langue française (DELF) is een internationaal erkend diploma. Het is het ook mogelijk om later een hoger niveau te behalen.

Tijdens het DELF-programma oefenen leerlingen met vier vaardigheden: lezen, luisteren, schrijven en spreken. Deze vaardigheden wegen evenveel, dus ieder voor een kwart, in de beoordeling.

De examens DELF worden afgelegd op vier niveaus:

  • A1 – allereerste beginner
  • A2 – beginner
  • B1 – iets gevorderd
  • B2 – gevorderd

Bij goed resultaat ontvangen DELF-leerlingen het internationaal erkende diploma van het Franse Ministerie van Onderwijs. Het diploma wordt daadwerkelijk door de Franse overheid uitgereikt. Het DELF-diploma heeft een meerwaarde voor een toekomstige opleiding en/of baan. Verder heeft het een gunstig effect op de resultaten van de ‘gewone’ lessen Frans.

De lessen zijn:

  • in kleine groepjes (max. 14 leerlingen);
  • in het daltonuur;
  • 1x per week;
  • van de herfstvakantie t/m eind mei: in juni doe je examen;
  • zonder huiswerk, al het werk doen we in de lessen.

Wil je meer weten over D.E.L.F.? Neem contact op met de DELF-coördinator: Maurice Visser.