Masterclasses

Leren moet gewoon leuk zijn. En gezellig! Daarom hebben wij naast de gewone vakken op het Dalton ook masterclasses waar jij je elke periode voor kan inschrijven. Op het Dalton vinden wij het namelijk erg belangrijk dat je naast prestaties leveren ook de ruimte krijgt om op school jouw talenten te verdiepen of jouw horizon te verbreden. Elke periode kan je uit een selectie van masterclasses kiezen, zoals bijvoorbeeld Spaans, of schaken. Samen met andere leerlingen die hier vrijwillig voor hebben gekozen volg je drie tot zes daltonuren met als afsluiter een echte “meesterproef”.

Het klinkt misschien alsof deze masterclasses alleen voor geniale studiebollen zijn, maar eigenlijk zijn zij voor iedereen bedoeld. Of je nou hoge of lage cijfers haalt. Goed of slecht in de taal, sport, of bezigheid bent. Het belangrijkste is dat je echte interesse in het onderwerp hebt. De rest komt dan vanzelf wel. Zeker als je het naar je zin hebt. Daarnaast is het ook een leuke plek om nieuwe mensen te ontmoeten, want je bent altijd samen bezig.

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe masterclasses voor de volgende periode. Ben jij een leerling, of ouder met een interessante hobby of baan waar je zelf een paar lesjes over zou willen geven aan een kleine groep geïnteresseerde leerlingen?

Neem contact op met Guus Vlaardingerbroek

schakende leerlingen

Schaken

Sporten en leren moet als leuk worden ervaren door leerlingen. Een omgeving bieden waarin begaafde leerlingen elkaar kunnen ontmoeten.

  • De leerling kan laten zien dat die de basisprincipes van schaken kent.
  • De leerling heeft een keer een potje gespeeld tegen een schaakmeester.
schakende leerlingen
scheikunde proefjes

Geuren, kleuren en geluiden

Leren moet als leuk worden ervaren door leerlingen. Een omgeving bieden waarin begaafde leerlingen elkaar kunnen ontmoeten.

  • De leerling ervaart aan de hand van proefjes hoe onze zintuigen werken (en soms niet werken).
  • De leerling kan individueel of samen in de laatste les een demonstratie van een proefje geven.

“Students should be given the opportunity to pursue their own interests and passions.”

Pinhole fotografie

Pinhole fotografie is eigenlijk de Camera Obscura. 1 van de eerste manieren om te fotograferen. De Franse uitvinder Nicéphore Niépce maakte in 1827 de eerste foto ter wereld. En in deze Pinhole Masterclass gaan de leerlingen hetzelfde doen. Eerst de uitleg over de techniek. Daarna het maken van de camera. En tot slot het maken van je foto met je eigen camera. Ze leren ook in de donkere kamer ontwikkelen. In 4 lessen leren ze daarmee de basis van analoge fotografie.

Uitleg over drones

Dronevliegen

Dronevliegen op school is een geweldige manier om leerlingen te interesseren en te betrekken bij moderne technologieën en hen waardevolle vaardigheden bij te brengen. Het gebruik van drones kan zowel plezierig als educatief zijn. Wij bieden verschillende activiteiten aan met drones, zoals het vliegen met de lichtjes drone en het programmeren van de Tello-drone, dit kan de interesse van leerlingen in wetenschap, technologie, engineering en wiskunde vergroten.

Het vliegen met drones en het programmeren ervan vereist het toepassen van vaardigheden zoals wiskunde, natuurkunde en technologie. Studenten leren over aerodynamica, navigatie, sensortechnologie en programmering, wat hun begrip van deze vakgebieden versterkt.

Creativiteit en probleemoplossing: Drone Vliegen biedt studenten de mogelijkheid om creatief te denken en problemen op te lossen. Ze moeten uitdagingen overwinnen, zoals het bedenken van de beste vliegroutes, het omgaan met windomstandigheden.

Inzicht in technologie: Drones maken deel uit van een snel evoluerende technologische wereld. Door met drones te werken, kunnen leerlingen inzicht krijgen in de toepassingen en mogelijkheden van deze technologieën. Dit kan hen inspireren om toekomstige carrières na te streven op gebieden zoals robotica, luchtvaarttechniek en dataverwerking.